Güleçyüz Savunma ve Havacılık

Blog ve Videolar

TESTLERİMİZ

TESTLERİMİZ

Konik Bükme Testi: Boyanmış test panelinin konik şekilde deforme edilmesi sonucu boya tabakasının elastikiyeti, kırılma direnci, uzaması ve test panelinden ayrılma direncini tespit etmesidir. TS EN ISO 6860 ve ASTM D522 standartlarına uygun olarak yapılır. Büküm alanının konik şekli, tek bir test ile, bir boyanın 3.1 mm ila 38 mm arasındaki tüm çaplar üzerinde elastikiyetinin test edilmesine imkan tanır.

 

Darbe Testi: Belirli yükseklikten serbest bırakılan belirli ağırlığın, boyanın yüzeyinde oluşturduğu çatlama ve boyanın yüzeyden kalkma oranının ölçülmesi ile boyanın esnekliğinin kontrol edilmesidir. Ağırlığın direk düşmesi sonucu panelin üstündeki boyanın kalkıp kalkmadığı test edilir.

 

Yapışma Testi: Boyalı parçaların yüzeylerine yapışma testi cihazı ile 6 adet dikey çizgi ve bu çizgilere dik 6 adet yatay çizgi çekilir. Oluşan kare şeklindeki tabakaların yüzey özellikleri yapışma testi ile incelenir, yüzey karakterlerine göre boya kalitesi yorumlanır. ISO 2409, ASTM 03359 ve DIN53151 standartlarına göre yapılır.

 

Parlaklık Ölçme: Boyalı yüzeyin üzerine düşen ışığın, normalle aynı açıyı yapacak şekilde yansıyan miktarının yüzde oranına, o yüzeyin “parlaklığı” adı verilir. Parçaların parlaklığı ölçülebilir ise “ parlaklık cihazının probe’nun ölçüm yapabileceği özelliklerde ise “ parlaklık ölçüm cihazı kullanılarak ölçüm yapılır.

 

Kuru ve Yaş Kalınlık Ölçme: Parçalar için gerekli olan kalınlıklarının tarafımızca yapıldığının kanıtıdır.

 

Kimyasal Analiz: Hizmetlerimizin kalitesinin belgelenmesi için laboratuvarımızda kaplama banyolarının analizi yapılmaktadır. Numunelerin analizleri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlarla yapılmaktadır.

Bu sitenin tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki resimler, yazılar kaynak gösterilse dahi, izin alınmadan başka sitelere, ticari yayınlara aktarılamaz, kopyalanamaz, internet ortamında ya da başka biçimde alenileştirilemez, basılıp çoğaltılamaz. © Copyright 2022